Wellness for kvinder i kemoterapi

Wellness for kvinder i kemoterapi

 

Et rørende frirum

En gang i kvartalet mødes godt 30 kvinder til Wellness for kvinder i kemoterapi.

De har forskellige aldre, forskellige liv, og de kender ikke hinanden. De fleste af deltagerne har brystkræft.

Når de mødes til Wellness for kvinder i kemoterapi, bliver de ført sammen og forenes som én gruppe.

”Her er det kræften, der giver fællesskabet. Vi ved alle sammen, at det er sygdommen, vi har tilfælles. Det giver både tryghed og ro,” fortæller Mette Jensen, der har deltaget i Wellness for kvinder i kemoterapi.

”Vi er på en helt særlig måde i samme båd. Vi behøver ikke forklare en masse ting og tanker eller lege den tapre. De andre kvinder forstår, fordi de er samme sted selv.”

wellness for kvinder i kemoterapi med eller uden parykAlle aldre er med

Normalt er alder én af de ting, der betyder noget, når vi mødes med andre.

”Når vi mødes med andre i sociale sammenhænge, orienterer vi os ofte i forhold til alder. Vi kigger rundt i rummet, og så sætter vi os sammen med dem, der ser ud til at være på vores egen alder,” siger Mette Jensen.

”Til wellness for kvinder i kemoterapi betyder alder ingenting. Alder bliver faktisk udvisket. Man sætter sig bare ned uden at tænke på sidekvindens alder og er på bølgelængde med det samme.”

”Aldersmæssigt spreder deltagerne sig bredt: Der er de helt unge. Der er midtergruppen på omkring 40 og alle os i den anden ende på over 60 år.”

Kun for kvinder

Wellness arrangementerne er forbeholdt kvinder, der har kræft og er i kemoterapi.

”Der sker noget fantastisk, når man sidder sammen i et rum, hvor der kun er kvinder tilstede.”

”I de tre timer, wellness arrangementet varede, havde jeg et fantastisk frikvarter, hvor jeg kunne være mig selv. Jeg behøvede ikke at være hende den stærke eller tapre. Jeg kunne bare være mig selv.”

”Når man er ramt af kræft, har man behov for at tale med andre ligesindede om ting, man ikke kan snakke med familien om. Alle de svære ting. Alt det, man er bange for.”

”Vi grinede, og vi græd. Der blev givet gode råd på kryds og tværs. Det var på den bedste måde en hønsegård, hvor vi nåede hinanden, fordi vi dybest set sad med den samme angst. Det var meget rørende og befriende,” beskriver Mette Jensen.

”Før jeg deltog i Wellness for kvinder i kemoterapi havde jeg et billede af, at det var et af de typiske ’det-er-vel-nok-synd-for-os-arrangementer. Men det var det bestemt ikke! Tværtimod. Det var det eneste det ikke var!”

”Jeg håber meget, at andre kvinder vil tage imod tilbuddet og bruge tre timer af deres liv på at deltage. Det vil gøre dem godt på et svært tidspunkt af deres liv, hvor de har brug for lige netop den samhørighed og de snakke, der opstår i det rum.”

Wellness arrangement en gang i kvartalet

Parykspecialist Carina Erwin afholder wellness-arrangement for kvinder med kræft

Foto: Sara Skytte

Wellness for kvinder i kemoterapi bliver afholdt cirka en gang i kvartalet.
Ved det sidste arrangement var der disse oplæg:

  • Få et naturligt liv med paryk
  • Inspiration til make up
  • Kræft og kvindelighed med protese
  • Præsentation af feminin og naturlig hovedbeklædning

Parykspecialist Carina Erwin, Frederiksberg står for arrangementet, der er gratis at deltage i.

”Når man møder Carina Erwin mærker man tydeligt, at her er en ildsjæl. Hun taler lige ud af posen og fra hjertet. Her er ingen floskler og ingen salgstaler. Hun står der for at hjælpe,” siger Mette Jensen.

”Carina Erwin ser folk og lytter til dem. Hun formår at skabe en fantastisk tillid i rummet, så det bliver naturligt at tale om alle de ting, der er så svære. Der bliver sat ord på alle de følelser, der er forbundet med f.eks. at miste sit hår eller at have fået fjernet et bryst.”

Vil du med til det næste Wellness for kvinder i kemoterapi?

Vil du med til det næste Wellness for kvinder i kemoterapi? Eller kender du én, der gerne vil?

Send Carina Erwin en mail, så giver vi dig besked, når det næste wellness arrangement for kvinder i kemoterapi bliver afholdt.